Saturday, May 1, 2010

Masak-Masak






dah potong baru teringat belum snap


Hari ni masak lain sikit dari biasa sebab anak buah datang dengan tunangnya, pertama kali datang rumah. Saya pun singgah kat rumah ummi cari2 dan pilih dan pilih inilah hasilnya. Dah lama jadi silent reader ummi, saya C&P ya terima kasih dan minta halal. Saya masak nasi aswan, sambal udang, kerabu sotong dan desertnya saya buat puding susu koktail.

p/s: ayam tu saya buat basah sikit sebab my hubby nak berkuah tapi saya nampak ummi punya kering dan dia letak atas nasi.

9 comments:

sonata anak kancil said...

salam kenal...mai ziarah ni & follow...silalah ke AGK saya...

Abdul Munir Sanusi said...

Auntie, nanti saya datang umah auntie tolong masak sedap-sedap yah. Keh3

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Zai....nyum nyum nyum..bestnya..especially tang ayam dan udang tu..peberet saya tu masak-masak tumis cam gitu

xiiinam said...

Slurrrrrrppp!

Ibu Sayang said...

Salam Kak Zai,

Tu dia....baru masak2 untuk anak buah.Kalau masak2 untuk anak n menantu cam mane yek!!!

Gurau aje...

cikmanggis said...

salam zai..mmmm sedapnya..terasa lapar la pulak

Zaitun said...

sonata anak kancil

Salam kenal kembali, insyaallah kak Zai akan singgah.





Abdul Munir Sanusi

Boleh, takde hal tapi make sure bagitau auntie bila nak datang dan satu lagi apa makanan kegemaran. Sudike doktor datang rumah auntie....

Zaitun said...

Sue @ Nenie

W'salam Sue,

Memang ramai peberet dengan ayam dan udang tapi sebenarnya makan ikan lagi bagus banyak protin.





xiiinam

Eeerk...3x dah tak boleh tambah...

Zaitun said...

Ibu Sayang

W'salam,

Sama aje tapi kalau ada permintaan masak makanan yang special sikit kak Zai cuba usahakan.





cikmanggis

W'salam cm,

Dapur ummi tu memang sedap2 masakaknnya saya dah banyak kali cuba.
Cm lapar ya, buat roti ajelah boleh cicah ngan kopi jantan kih3...