Saturday, May 22, 2010

Makan-Makan


Lemon Butter cake siapa lagi sifu saya cikmanggis lah . Lepas tu saya buat tambahan agar2 gula merah dan masak asam tumis daging tetel atau cincang. Saya buat sebab nak bawa ke rumah adik di Shah Alam. Adik dari Taiping datang, esok nak menghantar seseorang ke KLIA.




Add Image




14 comments:

cikmanggis said...

salam zai..alamak patut lah cm batuk batuk je rupanya ada orang sebut nama kita hehe thanks Zai sudi cuba...selamat berhari minggu zai..kita nak gi kenduri kahwin kat Shah alam ni..bye:)

Ku Tak Sempurna said...

bila nak ajak saya rasa masakan akak :D

hihihi.. muka tak tau malu

azieazah said...

Wahhh Asam Pedas Daging tu tak leh tahan. Saya kalu buat, stail Melaka, boh Kerisik. Perhhhhh...!

Tirana said...

Memasak ni, kalau ada yang tolong makan, memang seronok.. tak lah membazir

kak Erna said...

salam zai..rajin betul ye..nanti saya pun nak cuba keblog cik manggis tu la..nak mencari resepi..
semoga perjalan zai selamat pergi dan balik..

jana said...

Salam kak zai,
Asam tumis daging tetel?.saya tak pernah lagi makan daging yang dimasak asam tumis setakat ini asam tumis semuanya letak ikan je. tentu sedap agaknya.hari itu sepupu saya cakap mak mertuanya masam asam tumis kambing pun saya dah rasa pelik.Tapi mak mertuanya orang Melaka.Orang melaka je yang pandai mempelbagaikan asam pedas:-)

Zaitun said...

cikmanggis

Salam cm

Kalau batuk tu tandanya kek yang dibuat sedap sangat.Glaze dia yang menambahkan kesedapan.






Ku Tak Sempurna

Bila2 pun boleh inform awal supaya kak Zai boleh plan nak masak apa kalau datang emergency jawabnya nasi goreng atau pun cekodok heheheh...

Zaitun said...

azieazah

Lain kali kalau kak Zai masak nak ikut stail azie boh kerisik lagi ummmph agaknya.






Tirana

Betul kalau tak ramai takut membazir. kak Zai masak banyak pun selalunya sebab ada tetamu atau nak bawa untuk keluarga.

Zaitun said...

Kak Erna

Salam Erna

Cubalah,recepinya simple tapi sedap2 belaka.

Orang lain yang nak terbang bukan saya.

Zaitun said...

Jana

Salam kembali,

Terima kasih sudi singgah. Dulu saya pun tak tahu daging boleh dimasak asam pedas tapi bila abang kahwin dengan orang Melaka, saya belajar, memang sedap.

Ibu Sayang said...

Kak Zai ni memang pandai & rajin dlm bab masak memasak. Bertuah cik abang Kak Zai...

Dah hantar org ke airport tu nanti balik mesti dpt ole2 nya.... hihihi

Zaitun said...

Ibu Sayang

Takdelah, kak Zai masak pun ikut recepi.
Memang dah adat kan bila pergi mana2 mesti ada ole2.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

rajinnya... kalau dekat boleh ngedeng..hehe..


bila lah nak rajin camni..

Zaitun said...

a.z.r.i.n.a.03.07

Boleh, datanglah.Nak mulakan masak memang malas tapi bila dah buat rasa seronok.