Friday, October 23, 2009

Nasi Lemak Hijau

nasi lemak Ijo ngan lauk-pauknya

Breakfast pagi ni saya masak nasi lemak hijau, saja nak menunjukkan bakat dan kerajinan bangun awal pagi... cehwah...

sepinggan nasi lemak ijo

6 comments:

Ibu n Abah said...

kak zai,
nasi lemak ijou sebab guna air daun pandan yer..
share lah resepi....
tapi...
sebagai pakar nasi lemak
[pantang dengar nama nasi lemak...]
kalau kita selalu buat warna ijau...
lama2 kita pun ijau...
hahahahahahahahahahahaha.....

silversarina said...

emm, sedapnya , pagi tadi plan awalnya nak buat nasi lemak tapi bila tingal berdua je dengan Mimi (izzat tido kemasik ) terus tak jadi buat .... hijau ,camne buat tu ?

Zaitun said...

Ibu n Abah

Haah, guna air daun pandan selain santan kak Zai suka hiriskan bawang,halia.Ada kelainan sedikit dari yang selalu kita beli.Meriah gituuu....

Zaitun said...

Silversarina

Senang aje Rina,masuk santan,air daun pandan,halia dan kak Zai suka hiriskan bawang.Cubalah tentu anak2suka sebab warnanya yang menarik selain jarang jumpa kat kedai.Kalau ada paru goreng berlada lagi sedap tapi kak zai gantikan dengan udang goreng.

aintsuperwoman said...

cewahhhhh.....hidang macam style kat hotel gituuuuuu......kurang kan lemak dalam masakan !!! hehehehehe

Zaitun said...

aint-super-women

Kalau Fa nak tahu kerajinan memasak kak Zai ni datang disebabkan ada anak yang balik.Mana boleh anak tahu kita ada penyakit M nanti mereka jadikan contoh pstttt.

Terinfluence tengok blog Ibu n Abah asyik tunjuk masakan aje, terkeliurrr.