Sunday, June 20, 2010

Senggang

Cuti kali ini tak ada holiday cuma ke KT sebab anak buah hubby bertunang lepas tu ke Ipoh rumah anak buah itu pun ambik kesempatan ikut hubby nak ke Grik atas urusan kerja. Saya dan si adik tinggal selama 3 hari, Saya call adik yang tinggal di Taiping suruh datang ke Ipoh. Mulanya nak pergi jalan2 tapi disebabkan ada tetamu lain jadi kami hanya duduk dirumah saja, masak, makan2, berborak dan bergosip. Kebetulan hari ke dua kami disini jatuh hari jadi adik ipar anak buah yang datang dari Kelantan, beli kek dan makan2 biasa saja maksudnya tak ada birthday party.

Hari Rabu kami dah balik ke Kl semula dan lakukan tugas harian, bercadang nak mengemas rumah sementara ada assistant tapi cancel sebab shopping sana sini mencari kain untuk tempahan baju raya. Tak beli banyak pun tapi kalau dah keluar mana sah kalau tak merayap.


adik ipar anak buah bersama 2 orang cucu saudara




pulut kuning


rendang ayam


nasi lemak


p/s: Di kesempatan ini saya mengucapkan Selamat Hari Bapa pada semua yang bergelar bapa khasnya buat ayah, my hubby, abang, adik, anak buah dan ipar2.

Happy Father's Day

16 comments:

Ibu Sayang said...

Salam Kak Zai,

Sedap nampak pulut kuning, mintak sikit. Selamat Hari Bapa juga untuk semua.

Ku Tak Sempurna said...

alalala... nasib akak ingatkan pasal baju raya

.
.


err.. kain tak cari lagi.. camane ni :D


kek tu dah habis ke?? klu tak, bolela gi singgah rasa.. hihihi

cikmanggis said...

jika berjumpa adik beradik sekali sekala..siap pokpek hingga ke pagi hehe sampai kena perli oleh anak-anak..katanya mama qiamulai hehe

Zaitun said...

Ibu Sayang

Salam,sesekali makan pulut kuning memang sedap, makan pula beramai2, bertambah2 mengalahlan makan nasi hehehe...
Selamat Hari Bapa buat suami Ibu Sayang.

Zaitun said...

Ku Tak Sempurna

Kena tempah awal2 kalau tak nanti tukang jahit tak mau terima. Kak Zai tak boleh beli baju readymade size susah masuk.

Kek tu budak2 yang habiskan.

Zaitun said...

cikmanggis

Betul kata cm memang sampai ke pagi,kalau buat solat sunat entah berapa banyak rakaat agaknya.

Tirana said...

Sedapnya pulut kuning dengan rendang ayam...terliur dah kak zai tengok gambar tu...hehehe

Zaitun said...
This comment has been removed by the author.
Zaitun said...

Tirana

Iya ke,takpe kalau datang rumah kak Zai nanti boleh masak khas untuk Tirana.

maiyah said...

sedap tu.. mntak kek skat ngeee..

CT said...

Balasan ziarah & salam perkenalan untuk Zaiton juga...meleleh air lioq chek tenguk pulut kuning & rendang:(

fa10 said...

orang kat malaysia dah sibuk nak tempah baju raya...
kita kat sini pakai ajelah aa2 yg ada... huaaaaa.
klu yg rajin melawa tu diorg order jer baju dr malaysia...

Zaitun said...

maiyah

Teringin ke? nanti kak Zai belanja ya hehehe...

Zaitun said...

CT

Salam,bila kumpul ramai2 teringin nak makan sebab tu kak Zai masak memang sedap kalau makan ramai2.

Zaitun said...

fa 10

Disini kalau lambat hantar kain tukang jahit tak nak terima,Banyak ready made tapi tak boleh masuk.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam kak,


saya suka sangatlah kat pulut kuning tu.
lama sangat tak makan.

takutlah... angin..