Tuesday, June 29, 2010

Sayang internet

3 hari internet down, tak dapat nak buat n3. Cerita ajelah benda yang dah basi, Sunday pergi kenduri kahwin anak kawan kat Putrajaya, balik dari tu singgah kat Alammanda Jalan2 kat Parkson jumpa shirt jeep untuk hubby terus beli tengah sale kalau tak harganya mahal dapat 2 helai.

Lepas tu siadik nak makan kat Secret recepi ikutkan aje, saya dan hubby share Tiramitsu cake dan siadik Golden Blue Chicken, perut pun masih kenyang lagi tapi takkan nak duduk melangut aje terpaksalah makan juga makanan yang kaya dengan kalori tu.

Dah habis makan pergi kat kedai roti yang jual Roti Boy, wajib beli kalau pergi Alammanda sebab roti ni memang sedap buat selera saya, take away 5 biji. Lepas tu balik rumah dah dekat margrib.


golden blue chicken


tiramitsu cake


roti boy



Kembang lagi


Bunga orkid saya mengeluarkan bunga lagi, yang purple bintik hitam tu wangi sangat baunya.


baunya sangat wangi





23 comments:

Ibu Sayang said...

Salam Kak Zai,

Roti boy..! feberet ibu jugak tu..
Rajin akak tanam & jaga orkid. Nampak cam byk je koleksi pokok orkid. Bunga cantik & tahan lama.

cikmanggis said...

salam zai..oh internet demam!patut lah sunyi sepi beberapa hari ni...

Tirana said...

Cantiknya orkid....tapi untuk mata saja tak boleh dimakan macam roti boy..hehehe

Idalara said...

Salam..
sedapnya cheese kek dgn roti boy..

orkid..jadi kegilaan saya masa ada rumah sendiri dulu..insyallah bila dok rumah sndiri semula nnti nk buat balik hobi tanam orkid.

Zaitun said...

Ibu Sayang

Salam,ha'ah sedapkan roti boy ni tak jemu2.
Kadang2 bila rajin taruh baja barulah berbunga.

Zaitun said...

cikmanggis

Salam cm, tu lah buat hal pula dia.

Zaitun said...

Tirana

Tirana pun suka roti boy ya, sedapkan.

Zaitun said...

Idalara

Pokok orkid memang cantik bunganya berbagai dan tahan lama tapi cara penjagaannya rumit sikit berbanding pokok2 biasa.Yang penting kena selalu taruh baja.

sonata anak kancil said...

semalam makan fish & chip kat Windmill...suke juga roti boy! sedap...hubby tak gemar bunga orkid...so tak adelah orkid yang cantik seperti ini

kak Erna said...

salam zai..ke alamanda ye..saya pun baru jugak pi alamanda..tak abis jalan pun..rasa nanti nak pergi lagi..cari tudong..dah jumpa kedainya..ari tu..cuma bei 2 helai je..
cantik orkid zai..jarangkan orkid berbau wangi..

Nida said...

salam kak..

Glamer juga Roti Boy ni ek.. first time mendengarnya...

p/s: melihat orkid mengingatkan Nida pada rumah kami di Kuantan, apa khabar agaknya orkid2 kesayangan suami

Ku Tak Sempurna said...

kena sabar bebyk klu internet down.. ;D


.
.


roti boy ni dr jauh dah memanggil2 kita kaaan.. klu tak beli, menyesal nanti.. hihihi

tgh tunggu org buat roti girl plak :D

Zaitun said...

sonata anak kancil

Sedap juga tu, asyik ayam aje sesekali tukar fish & chips.
Tanam orkid nak lebih perhatian.

Zaitun said...

Kak Erna

Salam,kalau Erna nak cari tudung lebih baik pergi kat Kl atau kat PKNS Shah Alam (kat basement) banyak pilihan.

Zaitun said...

Nida

Salam...sekarang dah banyak kedai jual roti boy,mula2 dulu kak Zai hanya jumpa kat One Utama(Damansara) aje ada.
Ooh..dulu Nida suka tanam orkid juga ya.

Zaitun said...

Ku Tak Sempurna

Peberet kak Zai, satu tak cukup hehehhe....
Agaknya kalau roti girl apa isi dalamnya.

fa10 said...

tgk chicken chop... ok jer
tgk tiramisu... ok jer
tgk roti boy.... sedapnya, tiba2 jer teringin nak makan.
kat sini kena buat ler, walau pun x berapa nak naik... boleh la, buat syarat jer

Uncle Lee said...

Hello Zaitun, I was at Mak Su's place noticed your callsign, reminds me of old days P.Ramli time an actress named 'Zaitun'....so saya busybody datang sini....nice blog, and first time I see 'blue chicken'....
Looks like cooking one of your talents....very nice the food.
Have fun and keep a song in your heart, Lee.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahh kak...

sukanya tengok orkid akak tapi tak reti nak jagalah..


Dkat dengan rumah saya ada ladang orkid. Kalau akak datang sini mesti rambang mata macam mak saya..hehe..

Zaitun said...

fa 10

Nak buat macamanakan negara orang, takpelah buat aje entah2 lagi sedap berbanding dengan yang dibeli.

Zaitun said...

Uncle Lee

Hello,Hehe...P Ramlie, still can remember?
Golden blue chicken at secret recepi shop.
Have a nice day...

Zaitun said...

azrina 03.07

Kat mana tu? nak..nak...kalau ladang harganya lebih murah berbanding harga nursery.

Mak Su said...

favorite anak saya roti boy tu, pantang nampak :)