Monday, August 17, 2009

Boring

Weekend yang sedikit boring.
Selalunya sebelum bulan Ramadhan menjelma, saya sudah mula mengintai2 keperluan disupermarket.Tau2 sajalah Kl akan menjadi sesak disebabkan berpesta dengan bazar Ramadhan.

Semalam bercadang hendak pergi tapi terbantut apabila mendapat berita salah seorang jiran dijangkiti virus H1N1.Tak ada activity cuma mengadap tv yang entah apa2 siarannya [dah kurang minat]sampai kepetang. My hubby ajaklah buat sesuatu untuk keluarkan peluh, lama termenung at last dapat idea.Macamana kalau kita buat gardening, ya happy sangat2 ada orang serah diri bestnya....Apa lagi berubahlah pasu2 yang dah lama dok setempat, susun sana susun sini berbaldi2lah keluar peluh huhuhu....

Apa2pun kita sama2 berdoa semuga wabak ini cepat berakhir.

8 comments:

silversarina said...

Seronok gardening bagi yang minat , akak dan hubby memasing tak minat bab pokok2 ni...heheh.

Zaitun said...

Silversarina


Mulanya hubby dan anak2 tak minat juga tapi dah tengok hasil kerja akak terpesona.

aint-super-woman said...

Sebut gardening, hubby saya cukup suka! Dalam bab ni, saya yang tolong dia. Cumanya kalau letih saya yang masuk dulu ! hahaha....

Zaitun said...

aint-super-woman

Kalau husband and wife sama minat lagi best.Enjoy bila buat kerja...

manlaksam said...

Salam ziarah dari Pak Man,
Berkebun memang best.....kalau nak lagi best, cari tanah kosong, buat kebun sayur ke.....reban ayam ke....mesti best.

Precious said...

Hopefully, H1N1 will pass soon. Letih dah ngan H1N1 nih ... Gardening is my hobby ler.

Zaitun said...

manlaksam

Terima kasih Pak Man sudi ziarah.Kat Kl ni mana nak cari tanah kosong, belum tanya dah letak harga tak mampu.

Zaitun said...

Precious

Harap2 gitulah. Bolehlah kita jadi geng sama minat kat pokok.