Saturday, August 21, 2010

Terima Kasih




Jika diizinkan tuhan kali ni bolehlah saya buat lebih sedikit biskut, boleh diagihkan pada keluarga itu pun kalau tangan tak berapa sakit. Sebabnya hubby telah membelikan saya mr menguli yang lebih besar dan power sedikit dari mixer lama (Mr Philip). Masih elok lagi walaupun dah lama digunakan tapi memandangkan mixernya agak kecil berbanding yang baru dibeli.

Yang untungnya beli mixer dapat dengan blender sekali dan harganya pun agak murah jika dibandingkan dengan harga yang pernah saya jumpa. Dah lama nak beli tapi asyik tertangguh. Apa2 pun terima kasih pada hubby dan saya anggap barang ni hadiah hari jadi saya yang jatuh pada bulan depan.

29 comments:

fa10 said...

wawee.. bestnye kak, saya masih menguli secara manual.
hantar2 la kat orang jauh ni ye.. hikhik, gurau aje

ckLah@xiiinam said...

Kebetulan anak dara ck
lah tengah pukul telur dgn pemukul telur baulu klasik tu....nk buat karamel katanya. Boleh pinjam ni kakZai!

fa*atip said...

vavavaaa....untungnya akakkk....masa buat kuih tu, ingat kat Fa ye..hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Kak Zai,

alahai..
saya punya dok berabuk kat store..huhuhu.. tapi tak secanggih akak punya.

Anak2 dah besar..
Ingatkan tahun ni nak mula semula.

kak Erna said...

salam zai..cantiknya mixer..tu..saya punya..besar juga..tapi dah hilang lapik kat bawahnya..selama ni..tambah kertas tebal aje..
kalau lah..dapat yang baru..

cikmanggis said...

alamak bestnya Zai:)idaman kalbu ni...semoga tangan zai cepat baik dan dapat lah buat biskut yang best best ya...selamat hari jadi ya..biar cm orang pertama wish zai ni..semoga berbahagia selalu dan sihat walafiat:)

Ku Tak Sempurna said...

buat kuih lebih2..

.
.


.
.

nanti raya bole sy dtg ;D

Pn Kartini said...

Salam kak Zai:):)

Hadiah tanda prihatin & sayang hb pada akak...suka!!!!!:):)
Moga nanti mudahlah akak buat biskut rayanya nanti...:)

Harap akak sihat di sana:)

azieazah said...

Tahniah KAK ZAITUN. Moga lebih bersemangat nak buat biskut raya tahun ni....

anie,Nagoya said...

jelessss...kita pun nak brg mainan cam tu...dah lama idamkan.buat kuih byk2 leh agih kat kita cikit

Yat Maria said...

Salam ziarah Kak Zaiton

Kebetulan saya pun lagi survey mixer sebab mixer dah kaput...

kakpah said...

wow.. buleh buek lobeh-lobeh biskut rayo. Bagi kek kakpah sebalang..

Ibu Sayang said...

Salam Kak Zai,

Sungguh ku jelesssss....kebetulan ibu tengah survey mixer jenama tu jugak ni. Nak tangkap lah satu.(Kalau x keberatan brp ribu riban ni). Untung akak ada org tersyg bagi hadiah, kita ni kenalah beli sendiwi (pinjam ayat org tu).

penjejak maya said...

salam,

awal dpt hadiah besday hehe..

Zaitun said...

fa10

Alhamdulillah rezeki orang nak beli.

Zaitun said...

ckLah@xiiinam

Dulu2 mak kita kan pakai pemukul telur yang klasik tapi kuih2nya lagi sedap2.

Boleh,bagitau bila nak.

Zaitun said...

fa*atip

Insyaallah tapi bila kuih dah masak nanti tersalah bancuh.

Zaitun said...

azrina.03.07

Salam Reen...Keluarkan cepat2 boleh buat biskut untuk raya ni.Canggih ke tak sama aje yang penting ikhlas kita buat untuk dimakan bersama.

Zaitun said...

kak Erna

Salam Erna...Insyaallah dapat,bodek lebih2 sikit.

Zaitun said...

cikmanggis

Jauh lagi datenya,apa2 pun terima kasih.
Insyaallah kalau tangan ok... dah ada kemudahan,bolehlah buat lebih sikit.

Zaitun said...

Ku Tak Sempurna

Insyaallah...

Sila tak jadi halangan..

Zaitun said...

Pn.Kartini

Salam Kartini.. suka sangat...dah lama teringin.

Zaitun said...

azieazah

Semangat memang kuat tapi ada masa tangan pula buat hal.

Zaitun said...

anie,Nagoya

Jelesss ke,hehehe...kak Zai pun baru dapat.

Zaitun said...

Yat Maria

Salam..terima kasih sudi singgah.

Dah banyak kak Zai survey tapi suka yang ni.

Zaitun said...

kakpah

Cukup ke sebalang???
Entah larat ke tidak nak buat.

Zaitun said...

Ibu Sayang

Harganya mencecah juga 4 angka,dapat discount.

Ibu sayang pun boleh minta pada hubby tentu dia belikan kena pujuk kaw2 sikitlah...

Zaitun said...

penjejak maya

Salam...Kebetulan hari jadi tak jauh lagi.

Mak Su said...

nak sikit! nak sikit biskut!