Sunday, September 6, 2009

Jatuh Kuda

Masa sahur bagitau hubby pagi nanti saya nak pergi ke kedai baking sebab nak beli bahan2 buat biskut. Hubby tak ikut so saya ajak adik [anak bongsu] temankan saya. Tengah list down barang2 yang nak dibeli tetiba ucu [adik bongsu] call. Katanya Azalea, 11 tahun [anak adik] jatuh kuda ambulance dah bawa ke Hospital Serdang. Dantu kejutkan hubby, kami terus ke hospital sampai kat emergency tengok ada ambulance Hospital Sunway pula rupanya dia nak dipindahkan keHopital Sunway sebab di Serdang belum tentu boleh buat dengan cepat biasalahkan...... Sempat jugalah tengok dia masa petugas mengangkat ke dalam ambulance. Masa tu tengkok dia dipakaikan alat supaya tak boleh bergerak. Kami mengikut ambulance sampailah ke Hospital Sunway. Di sana dia terus dibawa kebilik x-ray, scan dan entah apa2 lagi. Selesai semuanya barulah di masukkan kedalam wad. Alhamdullilah menurut doktor yang merawat keadaannya tak serius sangat tapi besok masih ada lagi yang perlu dilakukan.

p/s; pernah jadi juara (tahun lepas) bawah umur 15 tahun.

3 comments:

silversarina said...

Harap Azlea segera sembuh .Amin.

aint-super-woman said...

alhamdulillah,

mujur tak apa2..harap2 boleh keluar cepat2, dah dekat nak raya ni !!!

Zaitun said...

silversarina,

Terima kasih atas doa.

aint-super-woman,

Harap2 begitulah.